04/01/2012 Thilde

Kunst i januar

Om det er noe jeg savner å gjøre i hverdagen, må det være å leke kunstner. Dvs å male med forskjellige teknikker, modelere statuer i forskjellige materialer, bare å lage noe. Dette er faktisk ett av mange nyttårsforsett i år. Jeg skal ta frem gamle pensler og alt av malesaker 2 ganger i måneden. Enten om det er med barn eller ikke, skal jeg ha et hjørne i huset der jeg får utfolde meg litt mer enn det jeg føler. Og det er nok av inspirasjon der ute, bare se hva jeg fikk i posten i dag, av en cement bedrift, Norcem AS. I brosjyren finner jeg de vakreste bildene, og ideen er helt utrolig.

Den britiske skulptøren, Jason de Caires Taylor har skapt 400 cement skulpturer til et museum på havbunnen i National Marine Park of Cancun i Mexico. Det åpnet i november 2010 og er det største prosjektet i sin sjanger. Skulpturene er korallvennlige, og forandres hele tiden på hver sin unike måte ettersom tiden går. Dette er kunst med en hensikt i forhold til miljøet for å bidra til et bedre økosystem. Verkene ble skapt av avstøpninger til levende mennesker, de fleste lokale innbyggere på Grenada eller i Cancun. Den tette samlingen av mennesker er ment å illustrere hvordan vi alle må ta stilling til alvorlige problemstillinger knyttet til vårt miljø. Jeg liker også skulpturene som viser en alminnelig fet mann som spiser en burger. Hvorfor skal naturalistisk kunst ofte være et glansbilde av vår hverdag? Ihvertfall, se vakre skulpturer på ca 6 m dyp i Mexico. Jeg er bergtatt.

Kunstneren har også skapt liknende skulpturer, men hentet inspirasjon fra et gammelt maleri, Ophelia (1852) malt av Sir John Everett Millais. De fungerer som symboler på gammelt og nytt, og er et skille mellom gamle byen og den nye byen, Canterbury i England.

 

 

Tagged: , , , , , , ,

Comments (2)

  1. Så flott! Både statuene i seg selv, utsillingen, utsillingens betydning og settingen. NOK en grunn til å komme seg til Mxico en gang! 🙂

  2. Helt enig Jorun, det må være helt magisk å dykke bla «mennesker» på havets bunn, ser ut som de er litt i dvale med lukkede øyne.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Ola Valdrisvei 10b, 1356 Bekkestua Org.Nr. 915313868 tlf: 67106600 epost: post@drivved.no